Masopustní koblížky z podmáslí

Masopustní koblížky z podmáslí

Masopustní koblížky z podmáslí

09.02.2021

Masopustní veselí, nebo-li fašank, který se ode dávna pojí s podáváním sladkých mastných koblihů - energetické zásoby na nadcházející postní dobu bez masa, která trvá až do Velikonoc!
✔️Budete potřebovat: 1 vejce, 5 lžic cukru krupice, 250ml podmáslí (kefíru), 3 lžíce oleje, 1 lžíce rumu (nemusí být), 2,5 hrnku hladké mouky, špetka soli, půl lžičky jedlé sody, olej na smažení a cukr moučka na posypání a marmeládu na dozdobeni.
✔️Jak na to? Vejce rozmícháme s cukrem, zašleháme podmáslí, olej a popřípadě rum. Poté přisypeme mouku smíchanou se solí a sodou, vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 20 min. přikryté fólií odpočinout. Těsto vyválíme na přibližně 1cm tlustý plát a pomocí kroužku nebo sklenice vykrajujeme. V každém vyřízneme malý kroužek uprostřed většího a smažíme z obou stran dozlatova v rozpáleném olejim. Hotové koblížky dáváme na talíř s ubrouskem tak, aby se vsákla přebytečná mastnota. Nakonec posypeme cukrem a můžeme dozdobit marmeládou.
Mňam! Zašlete nám, jak se povedly koblížky Vám:)
Zpět

Cookies


Cookies jsou malé datové soubory, které internetové stránky ukládají na Váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy si tyto stránky začnete prohlížet. Tyto soubory jsou při návratu na webovou stránku pomocí prohlížeče odeslány zpět na servery. S pomocí cookies má webová stránka informace o předchozích aktivitách uživatelů.

Pomocí vašeho prohlížeče můžete spravovat vaše cookies. Vždy máte možnost již uložené cookies smazat. Dále v závislosti na vašem prohlížeči je možné omezit využívání cookies pro konkrétní webovou stránku, omezit jejich ukládání či nastavit nucené smazání všech cookies po uzavření prohlížeče.


Technické

Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Z tohoto důvodu nepožadujeme Váš souhlas s jejich využitím. Technické cookies nemohou být individuálně deaktivovány.